Matematik

Forskrift...

06. januar 2019 af safes (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Grafen for en eksponetiel funktion f(x)=b*a^x går gennem punkterne (0,4) og (3,32)

A) bestem tallene a og b

b) opstil regneforskriften for f

En som kan hjælpe?

Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2019 af swpply (Slettet)

Opgave a)
Brug at det første punkt (0,4) giver at

                                                          \begin{align*} 4 = b\cdot a^0 = b \end{align*},

dermed har du at det andet punkt giver at

                                          \begin{align*} 32 = 4\cdot a^3 \quad&\Leftrightarrow\quad 8 = a^3 \\ &\Leftrightarrow\quad a = \sqrt[3]{8} = 2 \end{align*}

Opgave b)
Vi har derfor at funktionsforskriften for f er givet ved

                                                       \begin{align*} f(x) &= 4\cdot 2^x \\ &=2^2\cdot 2^x \\ &= 2^{x+2} \end{align*}


Skriv et svar til: Forskrift...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.