Bioteknologi

Hjælp til Kompakte strukturformler

06. januar 2019 af Croissanten - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har lidt svært ved 2 opgaver der lyde således (79a og 79b, vedhæftet billede):

Et stof har følgende kompakte strukturformel:

CH_2 = CHCH(pil ned)CH_3)CH_2CH_2CH_3

a) Tegn en strukturformel for molekylet, hvor alle bindinger er vist.

b) Hvad er stoffets molekyleformel?

Nogen der kan foreklare hvordan jeg kan løse denne opgave?

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: hjælp.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2019 af JulieW99

CH2 betyder at der til C'et er bundet to H'atomer. = er en dobbeltbinding, mellem det første C og det C efter =. Det C er igen bundet til et H, men også det efterfølgende C, som her er bundeet til både CH3 og CH2.

Molekylformlen finder du ved at tælle C'erne og H'erne. 

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. januar 2019 af JulieW99

Se her for hvordan den skal tegnes.

- - -

Vh Julie


Svar #3
06. januar 2019 af Croissanten

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp til Kompakte strukturformler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.