Matematik

Hvad er det rigtige resultat her?

07. januar 2019 af sansas - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder med følgende opgave, som er formuleret sådan:

En prøve af helium har et volumen på 480 cm 3 ved 47 °C og 740 mm Hg. Hvad ændres volumen til, hvis temperaturen ændres til 22 °C, og trykket ændres til 625 mm Hg?

Ligningen man skal benytte sig af:V_2=(\frac{p_1*V_1}{T_1})*\frac{T_2}{p_2}

Jeg prøvede at løse ligningen vha. CAS, og fik svaret 266. Facit er 45. 

Hvad gør jeg forkert, og skal nogle af disse tal konverteres? Skal temp. være i kelvin? 

Tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. januar 2019 af peter lind

Jeg kan ikke ud fra det du skriver vide hvad du har gjort galt, men mit gæt er at du har brugt T i grad celsius; men det skal være i grad kelvin


Svar #2
07. januar 2019 af sansas

Jo, det var min fejl. Tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2019 af mathon

                           \small V_2=\left ( \frac{T_2}{T_1} \cdot \frac{p_1}{p_2}\right )\cdot V_1

                           \small V_2=\left ( \frac{273+22}{273+47} \cdot \frac{740}{625}\right )\cdot \left (480\; \mathrm{cm^3} \right )

                           \small V_2=1.0915\cdot \left (480\; \mathrm{cm^3} \right )

                           \small V_2=523.92\; \mathrm{cm^3} \right


Skriv et svar til: Hvad er det rigtige resultat her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.