Matematik

Optimering

08. januar 2019 af MajaXm - Niveau: B-niveau

Har fået denne opgave. 

får a) til at være 12 timer og 24 minuter (dagens længde 100 dage efter 1 januar)

I b) ville jeg besteme den længste dag ved at sige df(t)=0 hvor d=defirantialkovitien. Dette siger mit cas pogram dog er falsk, hvorfor gør den det?

ved heller hvad det tal jeg får i opgave c (0.001927) betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2019 af peter lind

Indsæt dog opgaven så vi har nogen  chance for at hjælpe dig


Svar #2
08. januar 2019 af MajaXm

hov det trode jeg at jeg havde gjort, her er den vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2019 af peter lind

b) Det skulle virke at sætte f'(t) = 0, så du må have lavet en fejl ved indtastningen.

En anden mulighed er at sætte sinusfunktione til den maksimale værdi, som er 1

c) f'(100) er hastgheden af dagens længde for t=100


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2019 af ringstedLC

#0: Dit resultat i a) og c) er ikke rigtigt. Husk at indstille til radianer.

#4: b) f '(t) = 0 giver både min. og maks.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.