Matematik

Kritiske punkter.

09. januar 2019 af kinke123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.

Jeg er stillet et spørgsmål om kritiske punkter og er blevet lidt i tvivl om en af delopgaverne.

f(x,y)=6x3-8xy2+16y2+25

Jeg har beregnet de to partielt afledte til funktionen som

fx=18x2-8y2  og  fy=-16xy+32y

Jeg får nu at vide dette.

(0,0) er et kritisk punkt. Find yderligere to kritiske punkter og angiv dem begge.

Jeg har derfor sat de to partielt afledte = 0 og får dermed at 

x = 2 og y = 3 eller y = -3

Jeg har angivet punkterne (0,0) , (2,3) og (2,-3) som kritiske punkter.

Håber jeg har gjort rigtigt so far. 
Der bliver nu spurgt

Beregn den kritiske værdi f(0,0) af f i punktet (0,0)

Er det så bare at udregne på denne måde:

f(x,y)=6x3-8xy2+16y2+25

f(0,0)=6*03-8x*02+16*02+25 = 25

På forhånd tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2019 af swpply (Slettet)

Ja, det er altsammen helt korrekt ;-)


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. januar 2019 af mathon

      Ja!


Svar #3
09. januar 2019 af kinke123 (Slettet)

Tusind tak :D


Skriv et svar til: Kritiske punkter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.