Bioteknologi
Hævemidler
Jeg har lige et par spørgsmpl til en opgave jeg har ved rørende hævemidler som f.eks. Natron og gær.
1. Hvilke kemiske reaktioner sker i Narton og gær, der får f.eks. dej til at hæve?
2. Hvilke andre ting kan man bruge som hjælpe midel?
Hvis i evt. har nogle gode kilder ville jeg blive glad hvis i vil ligge et link.
Tak på forhånd
Svar #1
09. januar 2019 af JulieW99
1. Så vidt jeg husker hæver dejen fordi der produceres gasser.
Vh Julie
Svar #2
09. januar 2019 af EChristian5945
Ja natron og gær frigiver begge CO2 når de enten opvarmes eller bliver blandet med f.eks. mel
Skriv et svar til: Hævemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.