Matematik

Kritiske punkter

10. januar 2019 af kinke123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude. 

Jeg har denne opgave som jeg ikke helt kan få til at passe. Jeg har vedhæftet opgaven.

Funktion f er givet som:

f(x,y)=2xy-2x-2y+2

Jeg har svaret på opg. 5.3 til om med opg. 5.5. Jeg vedhæfter disse i et billede.

Problemet er opg 5.6 hvor jeg skal angive den mindste værdi som f kan tage på definitionsmængden, og som det kan ses på billedet får jeg at der er to kritiske punkter ved kritiske værdier hhv. -12 og -44/9.

Den mindste værdi må da være -12 men i opgaven kan jeg kun svare -44/9.

Kan nogen sige mig hvad jeg har gjort forkert?

på forhånd tak!

Vedhæftet fil: Kritiske punkter.jpg

Svar #1
10. januar 2019 af kinke123 (Slettet)

Her er opg. 5.3 til og med 5.5

Vedhæftet fil:Kritiske punkter 2.jpg

Svar #2
10. januar 2019 af kinke123 (Slettet)

Og her er mit forsøg på besvarelsen af opg. 5.6

På forhånd tak!

Vedhæftet fil:Kritiske punkter 3.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2019 af oppenede

I det sidste billede ved linjen i starten med f(x, 4-3x2) =... har du -2(... - 3x2)

som du laver om til -6x2 i næste linje, selvom det giver 6x2.


Svar #4
10. januar 2019 af kinke123 (Slettet)

Mange tak! prøver at regne om igen! :)


Svar #5
10. januar 2019 af kinke123 (Slettet)

Mange tak! Oppenede, jeg får nu at når x = 1  bliver h(x) = 0    og    x= -1/3   h(x) = -68/9

Altså er svaret at minimum bliver -68/9

Mange tak!


Skriv et svar til: Kritiske punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.