Matematik

Variationsbredde for karakterskala

10. januar 2019 af JP70 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvad er variationsbredden for karakterskalaen? 

skalaen gør fra: -3, 00, 02, 4, 7, 10 og 12 ! Umiddelbart ville jeg sige at variationsbredden enten er 12 - - 3 = 15 eller 7 (da der er 7 tal i skalaen). Har dog set i en opgave at det er 10 - hvorfor ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2019 af swpply (Slettet)

Se kompendie (link) over deskriptiv statistisk.

Du har at variationsbredden er givet ved 12 - (-3) = 15 som du også reigtig nok selv regner dig frem til.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2019 af AMelev

#0 Variationsbredden er max - min.
Hvis du i en opgave med karakterfordeling har set svaret 10, er det nok fordi, der ikke er nogen, der har fået -3 eller 12.
Så er min = 0 (laveste karakter) og max = 10 (højeste karakter), så variationsbredden er 10 - 0 = 10. 


Svar #3
10. januar 2019 af JP70 (Slettet)

tusind tak for jeres svar ! :-D 


Skriv et svar til: Variationsbredde for karakterskala

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.