Matematik

Kapitalfremskrivning

10. januar 2019 af ChristyTric3e - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg vil gerne vide, hvordan man skal regne det ud. 

I en by er antallet af fødsler faldet stødt. Antallet er faldet med 4,14% de seneste år. Der var 61 fødsler sidste år. Hvis udviklingen fortsætter er antallet af fødsler halveret efter .... år.

61/2=30,5 

30,5=61*(1+0,0414)^n

Og derfra udregne det som en ligning. 

Det giver 14,85.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2019 af AMelev

Antallet falder med 4.14%, så r = -0.014.
Jeg kan ikke forstå, hvordan du er kommet frem til 14.85. Hvis du løser den ligning, du har skrevet, får du x = -17.09.
Hvis du løser den rigtige ligning 30,5=61*(1-0,0414)^n, får du 16.39.

Du kunne også benytte, at a = 1 + r = 0.9586 og formlen for halveringstid, hvis du har den. T½ = -ln(2)/ln(a).
Så ville du få samme resultat.

</o:p>


Svar #2
10. januar 2019 af ChristyTric3e

Mange tak!


Skriv et svar til: Kapitalfremskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.