Matematik

Liter i en Cylinder

12. januar 2019 af Help16 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgaven lyder på:

Heidi og hendes søster elsker at gå i vandland, så de skynder sig dering og sætte sig i boblebadet, Boblebaden har form som en cylinder. Vandet står 10 cm fra kanten.

Du skal sætte pi til: 3,14

Hvor mange liter vand er der i bassinet?

Håber virkelig, at nogen kan hjælpe mig med denne opgave. Jeg har søgt på nettet, men de resultater jeg for, er ikke nogle af svarmulighederne.

TAK.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2019 af oppenede

Skriv som svar at det er håbløst at svare på hvad bassinets vandindhold er på baggrund af hvor langt fra kanten vandet står. Eller svar med et åbent interval at det kan være (0, ∞).

Jeg mener at vandet kan stå 10 cm fra kanten i en køkkenskål og dermed udgøre mindre end en liter.
Eller også kan vandet kan stå 10 cm fra kanten i verdenshavet og dermed udgøre mere end en liter.

Intet i #0 peger hen imod hvad der er situationen.


Svar #2
12. januar 2019 af Help16 (Slettet)

Hvad mener du??

Okay, men opgaven siger bare, at fra vandets overflade, til kanten, er der ti cm, hvor der ikke er vand


Svar #3
12. januar 2019 af Help16 (Slettet)

Okay, men opgaven siger bare, at fra vandets overflade, til kanten, er der ti cm, hvor der ikke er vand


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2019 af StoreNord

Siger den heller ikke noget om radius?


Svar #5
12. januar 2019 af Help16 (Slettet)

jo: den er på 5 meter


Svar #6
12. januar 2019 af Help16 (Slettet)

og højden er 60 cm


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2019 af StoreNord

Nååh! Så er vandet jo 5 dm dybt. Og 50000 dm i radius.


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2019 af OliverHviid

Help16, det er derfor, at det er yderst vigtigt, at du giver alle oplysninger - ellers kan det være meget svært (eller umuligt) at svare på spørgsmålet.


Svar #9
12. januar 2019 af Help16 (Slettet)

Jaer OliverHviid. 

StoreNord, okay tusind tak, så hvor mange liter er der i bassinet?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. januar 2019 af StoreNord

5 m = 5000 cm = 500 dm
Volume = 3,14 * 500² * 5
Liter er det samme som dm3


Svar #11
12. januar 2019 af Help16 (Slettet)

jeg for det til 3.925.000, kan det passe??


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. januar 2019 af StoreNord

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. januar 2019 af oppenede

Nej: højden 60cm-10cm = 5dm ikke 500dm

Eller også er problemet  radius = 5 meter = 50 dm ikke 500 dm


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. januar 2019 af ringstedLC

#10: Fejl!

\begin{align*} 5\;m &\neq5000\;cm \\ m&=100\cdot cm=10\cdot \;dm \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. januar 2019 af StoreNord

# 10 skal være:
Radius:       R = 5 m = 500 cm = 50 dm

Volume = 3,14 * R² * H = 3,14 * 50² * 5


Svar #16
12. januar 2019 af Help16 (Slettet)

#15

Jeg for, som resultat: 39.250, men det er ikke t at svarmulighederne.. Jeg er så forvirret, men glad for du gider hjælpe mig! 


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. januar 2019 af StoreNord

Jeg får også 39.250 liter.

Hvad er svarmulighederne?


Svar #18
12. januar 2019 af Help16 (Slettet)

(Der står ca, foran dem alle)

9913

9863

9963

10063

10013

9813

10113


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. januar 2019 af oppenede

Upload et billede af hele opgaven


Svar #20
12. januar 2019 af Help16 (Slettet)

Her


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.