Matematik

w(t) = f(g(t) , h(t))

12. januar 2019 af Warrio - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

f(x,y) = x3+y - xy

Der bliver givet følgende info, at g(0) = 2, g'(0) = 1 og h(0) = 0 , h'(0) = 2 og w(t) = f(g(t),h(t)). Hvis der bliver spurgt om bestemmelse af w'(t), hvordan gør jeg dette? Det lyder simpel, men hjernen er ved, at være død XD

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2019 af oppenede

w'(t)=g'(t) f^{(1,0)}(g(t),h(t))+h'(t) f^{(0,1)}(g(t),h(t))

Indsæt evt. eksplicitte udtryk for fx og fy i ovenstående.


Svar #2
12. januar 2019 af Warrio

Hvad betyder f(1,0) og f(0,1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2019 af oppenede

Det samme som fx og fy


Svar #4
12. januar 2019 af Warrio

.


Svar #5
12. januar 2019 af Warrio

Jeg får det ikke til, at gå op:/ 


Svar #6
12. januar 2019 af Warrio

#1

w'(t)=g'(t) f^{(1,0)}(g(t),h(t))+h'(t) f^{(0,1)}(g(t),h(t))

Indsæt evt. eksplicitte udtryk for fx og fy i ovenstående.

på f(1,0) og f(0,1) plads, hvad skal der stå ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2019 af oppenede

f(x,y) = x3 + y - xy

Differentier mht. x på begge sider:
 f(1,0)(x,y) = 3x2 - y


Skriv et svar til: w(t) = f(g(t) , h(t))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.