Matematik

Lidt lost

15. januar 2019 af Mathian - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med opgave b og c ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2019 af AMelev

a. a = 1, b = -3 og c = -4. Indsæt i formlen for d og indsæt derfeter i løsningsformlen til 2.gradsligningen

b. Brøken kan ikke reduceres yderligere

c. gºf(x) = g(f(x)). Indsæt 2x - 1 på x's plads i forskriften for g.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2019 af StoreNord

a)
Hvis du har fundet g's rødder til  -1 og 4,
så kan g skrives som  g(x) = (x+1)(x-4).
Men jeg kan ikke se det hjælper noget.

Men det ser ud til at være en hyperbel.


Svar #3
15. januar 2019 af Mathian

hold da op, tusind tak for hjælpen storenord og Amelev <3 :D 

c  (2x-1)^2-3(2x-1)-4 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2019 af StoreNord

Ja. Men kan det ikke blive pænere?


Skriv et svar til: Lidt lost

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.