Matematik

Komplekse tal

16. januar 2019 af kinke123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Skriv det komplekse tal:

\frac{\sqrt{3}}{2}+\frac{i}{2}

På polær form og derefter angiv argumenter Theta

Når man skal skrive et komplekst tal på polær form, da skal man bruge formlen

z=\left | z \right |e^{i\theta }

og 

\left | z \right |=\sqrt{x^2+y^2}

Er dette korrekt?


Svar #1
16. januar 2019 af kinke123 (Slettet)

x=\left | z \right |cos(\theta )

\frac{\sqrt{3}}{2}=1\cdot cos(\theta )

\theta = \frac{\pi}{6}


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2019 af janhaa

ja:

|z|=\sqrt{(\frac{\sqrt{3}}{2})^2 + (1/2)^2}=1

and

\theta = \arctan(1/\sqrt{3})=\pi/6

so:

z=e^{i*\pi/6}


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.