Matematik

lineære funktioner??

20. januar 2019 af Kagemandelskerkage (Slettet) - Niveau: B-niveau

Så jeg skal finde ligningen for f og g. alt hjælp kan bruges. Opgaven lyder:

Grafen for to lineære funktioner, f og g, er parallelle. Grafen for f går gennem punkterne (3;26) og

(6;44).

a) Bestem ligningen for f.

Grafen for g går gennem punktet (3;4)

b) Bestem ligningen for g. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2019 af mathon

Til bestemmelse af f(x):

                             \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline 3&26&6&44&&& \end{array}

til bestemmesle
af funktionen g(x)
benyttes
punkt-hældningsformlen:
                             
                             \small y-y_o=a\cdot (x-x_o)

                             \small y-4=a\cdot (x-3)


Svar #2
20. januar 2019 af Kagemandelskerkage (Slettet)

#1

Til bestemmelse af f(x):

                             \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline 3&26&6&44&&& \end{array}

til bestemmesle
af funktionen g(x)
benyttes
punkt-hældningsformlen:
                             
                             \small y-y_o=a\cdot (x-x_o)

                             \small y-4=a\cdot (x-3)

Fik a til at være 6. Indsatte det ind på Inspire, men ligningen gjorde ikke noget. 

Tak for hjælpen med det andet


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2019 af ringstedLC

Tag et billede af dine udregninger og lad os se på det.


Svar #4
20. januar 2019 af Kagemandelskerkage (Slettet)

 
Vedhæftet fil:jiklm.JPG

Svar #5
20. januar 2019 af Kagemandelskerkage (Slettet)

Andet billede

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #6
20. januar 2019 af Kagemandelskerkage (Slettet)

Fortættelse af opg 2

Vedhæftet fil:Udklipij.JPG

Svar #7
20. januar 2019 af Kagemandelskerkage (Slettet)

#3

Tag et billede af dine udregninger og lad os se på det.

Har sendt nu


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. januar 2019 af ringstedLC

b) Grafen for g:

\begin{align*} y-y_0 &= a\cdot \left ( x-x_0 \right ) \\ y-4 &= 6\cdot \left ( x-3 \right ) \\ y &= 6x-14 \end{align*}

TI-nSpire skriver "false,... false", fordi du ikke laver en kommando for, hvad den skal gøre. For at isolere y, skriv:

\begin{align*} Solve&\left ( y-4 = 6\cdot \left ( x-3 \right ),\mathbf{y} \right )\rightarrow y = 6x-14 \end{align*}


Skriv et svar til: lineære funktioner??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.