Matematik

sammenhæng mellem x og y

20. januar 2019 af Kagemandelskerkage (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke hvordan jeg ska bestemme ligningen for sammenhængen, og er også usikker på spørgsmål c) og d). Billede af opgave har jeg indsat nedenunder (:

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis du laver lineær regression på datasættet, så får du ligningen

y = 1,5x - 3,5

Du kan også tegne grafen på et stykke papir, aflæse grafens skæring med y-aksen til -3,5 og grafens hældning til 1,5.

c)

y = 1,5*4,7 - 3,5 = 3,55

d)

12 = 1,5x - 3,5  <=>

1,5x = 12 + 3,5  <=>

x = (12 + 3,5)/1,5  <=>

x = 10,33


Skriv et svar til: sammenhæng mellem x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.