Matematik

Hjælp til parameterfremstillingen

24. januar 2019 af Emma1610 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har brug for hjælp til dette her. Håber i kan hjælpe

I et koordinatsystem er linjen m givet ved parameterfremstillingen 
(x)/(y) = (-3+2t)/(2-t)

a) Angiv en retningsvektor for m
 
b) Angiv koordinaterne til 2 punkter på m.

c) Afgør om punktet P(-33.-9)ligger på m

d) Afgør om følgende også er en parameterfremstilling for m:(((x)/(y))) = (((-11 - 4t)/(6 + 2t)))


Svar #1
24. januar 2019 af Emma1610 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2019 af StoreNord

Du mener nok:
                                             \binom{x}{y}=\binom{-3}{2}+t\binom{2}{-1}
a)
Så er retningsvektoren:
                                                               \binom{2}{-1}
b)  
Sæt t = 0 og 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2019 af SuneChr

c)
Hvis P ligger på m, skal der eksistere et t, hvorom gælder:
- 3 + 2t  =  - 33    og
  2    - t  =   - 9
Gør der det?

d)
Lad parameteren her hedde s i stedet for t
De to parameterfremstillinger frembringer m, hvis
- 3 + 2t  =  - 11 - 4s
       er proportional med
  2   - t    =    6 + 2s
Vi ordner de to ligninger:
2t + 4s = - 8
- t - 2s  =  4
Er de proportionale?

 
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2019 af AMelev

ad a) Se den officielle formelsamling, s. 15 (72) og figur.

ad b) Du kan vælge to t-værdier frit, men 0 og 1 er lettest at regne med, hvis du regner i hånden.

ad c) Du kan evt. bruge dit CAS-værktøj til løsning af de to ligninger mht. t

ad d) Alternativ: De to linjer kan være
1. ikke-parallelle og skærer da hinanden i ét punkt - 1 fælles punkt
2. parallelle og forskellige og skærer da ikke hinanden - 0 fælles punkter
3. parallelle og sammenfaldende, dvs. ens - alle punkter fælles 
Du kan så undersøge om de to punkter fra b) tilfredsstiller den nye parameterfremstilling. Hvis de gør det, kan det ikke hverken være tilfælde 1. eller 2., altså må linjen, der fremstilles af den nye parameterfremstilling også være m.


Svar #5
25. januar 2019 af Emma1610 (Slettet)

#2

Du mener nok:
                                             \binom{x}{y}=\binom{-3}{2}+t\binom{2}{-1}
a)
Så er retningsvektoren:
                                                               \binom{2}{-1}
b)  
Sæt t = 0 og 1

Den ser sådan her ud i opgaveformuleringen --> (x/y) = (-3+2t/2-t) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2019 af AMelev

#0 Væn dig til at lægge et billede op i stedet for at skrive opgaven af - med risiko for skrivefejl.

#5 Hvis der er en brøkstreg er det en fejl. Ser den ikke sådan ud? 

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Svar #7
25. januar 2019 af Emma1610 (Slettet)

Jo den ser sådan der ud! 

Kunne ikke få lov til at ligge et billede op af opgaven. 


Skriv et svar til: Hjælp til parameterfremstillingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.