Matematik

målestoksforhold

30. januar 2019 af idamarnie (Slettet) - Niveau: 7. klasse

jeg aner ikke hvordan man regner med målestoksforhold er der nogen der kan forklare det med 1:200? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Det betyder at det som er på tegningen i virkeligheden er 200 gange større. For eksempel så svarer 1 cm på tegningen til 200 cm i virkeligheden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2019 af JulieW99

F.eks. at 1 cm på tegningen svarer til 200 cm i virkeligheden.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2019 af ringstedLC

\begin{align*} 1:200 &= 0.005=\frac{1}{200}=\frac{tegning}{virkelighed}\Leftrightarrow \frac{virkelighed}{tegning}=\frac{200}{1}=200 \end{align*}


Skriv et svar til: målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.