Matematik

Binomialfordelingen

04. februar 2019 af Gymsv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa jeg er meget i tvivl om denne opgave. Jeg har skrevet hvad p, xi og n er, men er ikke sikker på at det er rigtigt. Nogen der kan tjekke det?

God dag

Vedhæftet fil: Opgave 3.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2019 af AMelev

Det er mere brugervenligt at lægge et billede op, når det fylder under ½ side.

De 24 timer er ikke relevante i forindelse med opgaven, de bruges kun i stikprøven til at afgøre, om leverencen er forsinket eller ej.

P(rettidig leverance) = 96.2%, så P(forsinket leverance) = 3.8% = p
Stkprøvens størrelse = 132 = n

X = antal forsinkede leverancer X~b(n,p).
Det er lettest at vælge X som antal forsinkede, da begge spørgsmål angår forsinkede, med du kunne også have valgt rettidige, og så skulle p = 96.2%.

a) Gennemsnit = Middelværdi = n·p

b) P(højst 11) = P(X ≤ 11) Benyt dit CAS-værktøj til at beregne det.


Svar #2
05. februar 2019 af Gymsv (Slettet)

Mange Tak for god hjælp!!! Har prøvet det med billedet, men kan ikke finde ud af det:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2019 af AMelev

Kan du ikke bare tage et skærmdump - helst kun af det relevante - og lægge det op? Ellers læg det (som det næstbedste) op som en pdf-fil. Det er ikke alle, der kan læse Wordfiler.


Skriv et svar til: Binomialfordelingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.