Matematik

Reduktion

06. februar 2019 af Sara6543 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

er dette korrekt reduceret (a+3b)^2)+b(a-9b)-7ab

a^2+9b^2+ba-9b^2-7ab

=
a^2-6ab


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

(a+3b)^2+b(a-9b)-7ab =

a2 + 9b2 + 6ab + ab - 9b2 - 7ab =

a2

...

Husk at kvadratsætningen siger

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab


Svar #2
06. februar 2019 af Sara6543 (Slettet)

danke schön


Svar #3
06. februar 2019 af Sara6543 (Slettet)

så svaret er bare a^2, ik?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Jo, det er rigtigt.


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.