Fysik

hjælp til frivillig fysikopgave :))

08. februar 2019 af Smillalarsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bil accelererer 2 m/s2 fra hvile i 10 s. Hvad er bilens hastighed herefter?

En bil bremser, og hastigheden mind-skes som vist på grafen. Beregn accele-rationen og bilens bremselængde

En sten slippes 20,0 m over jorden. Hvilken hastighed har den:

a)  Ved nedslaget?

b) Halvvejs?

En nøglebundt tabes fra et højhus med starthøjde på 100 m. Hvad er faldtiden og slut hastigheden,  når nøglerne rammer jorden?


Svar #1
08. februar 2019 af Smillalarsen1 (Slettet)

til 2. opgave


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2019 af PeterValberg

En bil accelererer 2 m/s2 fra hvile i 10 s. Hvad er bilens hastighed herefter?

Benyt formlen:

v=a\cdot t+v_0

hvor v er hastigheden efter acceleration (i m/s)
v0 er begyndelseshastigheden (i m/s) i dette tilfælde 0, da bilen holder stille
a er accelerationen (i m/s2)
t er tiden (i sekunder)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2019 af PeterValberg

En bil bremser, og hastigheden mind-skes som vist på grafen. Beregn accele-rationen og bilens bremselængde

Aflæs begyndelseshastigheden v0 og tiden t af grafen (15 m/s og 20 s)
Sluthastigheden v = 0 (da bilen bringes til standsning)

Benyt så sammenhængen:

a=\frac{v-v_0}{t}

til bestemmelse af accelerationen, du vil få et negativt resultat, men det er
bare ensbetydende med at der er tale om en negativ acceleration (bilen bremser jo)

Til bestemmelse af bremselængden (når du har bestem accelerationen a) benytter du:

s=\tfrac12\cdot a\cdot t^2+v_0\cdot t

hvor s er strækningen (bremselængden) i meter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2019 af PeterValberg

En sten slippes 20,0 m over jorden. Hvilken hastighed har den:

Det antages, at der kan ses bort fra luftmodstanden.
Først benytter du formlen:

 s=\tfrac12\cdot a\cdot t^2+v_0\cdot t

til at bestemme faldtiden t (det sidste led v0t = 0, da starthastigheden v0 = 0 m/s)
accelerationen a er tyngdeaccelerationen (g), som kan regnes være lig med 9,82 m/s2
faldhøjden s = 20 m. Du får to værdier for t, hvor du forkaster den negative værdi.

Benyt nu:

v=a\cdot t+v_0

til bestemmelse af hastigheden (i m/s) i det øjeblik stenen rammer jorden.
Accelerationen a er stadig tyngdeaccelerationen (g = 9,82 m/s2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp til frivillig fysikopgave :))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.