Matematik

Vektorregning

10. februar 2019 af steenrasmussen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan folk hjælpe med disse to opgaver?

Opgave 1:

To vektorer i planen er givet ved

a=(5 4)

b=(3 6)

Bestem arealet af det parallelogram, som a og b udspænder.

Opgave 2:

En linje l har parameterfremstillingen:

l:(x y)=(1 3)+t*(2 1), t ER.

Bestem en ligning for den linje m, der går gennem punktet (3,4) og er vinkelret på l. 

Nogen som kan hjælpe, jeg er helt lost...


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2019 af peter lind

a) Arealet er determinanten af a og b eller den numeriske værdi af a prikket  med b's tværvektor

b) Brug at linjen l's tværvektor er m's normalvektor

Hvorfor ser du ikke i din formelsamling?


Svar #2
10. februar 2019 af steenrasmussen (Slettet)

Jeg har løst dem, fandt den lige på restudy, men tak!


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.