Matematik

Hvor meget bliver slutrenten (annuitetslån)

18. februar 2019 af KneeKreeKey - Niveau: C-niveau

Har regnet mig frem til det samlede beløb er 13238,4 men hvordan finder jeg den endelige rentesum?

Tjek vedhæftet fil


Svar #1
18. februar 2019 af KneeKreeKey

Rentesummen findes selvfølgelig ved at trække slutværdi fra hovedstol.

Altså er rente summen på 3238,4kr
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2019 af SuneChr

Vi behøver ikke engang at kende ydelsen for at finde de samlede renteudgifter.
Vi har

ny-G=\frac{nrG}{1-\left ( 1+r \right )^{-n}}-G\: \: \: \: \: =G\left ( \frac{nr}{1-\left ( 1+r \right )^{-n}}-1 \right )
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2019 af mathon

hvoraf:
                  \small \frac{nr}{1-(1+r)^{-n}}-1=\frac{28\cdot 0.02}{1-1.02^{-28}}-1=0.316

Gælden tilbagebetales over 28 terminer med et rentetillæg på 31.6%.

Her:
          \small \left (10^4\; kr \right )\cdot 0.315711=3.157,11\; kr


Skriv et svar til: Hvor meget bliver slutrenten (annuitetslån)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.