Matematik

Differentialligning

22. februar 2019 af shakk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen. 

står med en differentialligning jeg ikke ved hvordan jeg skal gribe an.

den lyder således y'+y=e^-x^2-2xy

er med så langt at jeg tror den skal løses på følgende form. 

y=e^-^G^(^x^)*\int h(x)e^G^(^x^)dx+c


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2019 af peter lind

Du har en fejl i formlen. der skal være en begdelsesparentes før integraltegnet og en slutparentes efter c. Ellers er det korrekt


Svar #2
22. februar 2019 af shakk (Slettet)

Hej Peter 

tak for hurtig respons.

Hvordan løser jeg diffenrentialigningen udfra denne formel? 

jeg er helt på bar bund pt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2019 af peter lind

Du finder G(x) = ∫(1+2x) dx og derefter integrerer du h(x)*eG(y)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2019 af AMelev

Benyt dit CAS-værktøj til at løse differentialligningen, men det lyder ikke helt som 1g - passer din profil?


Svar #5
25. februar 2019 af shakk (Slettet)

Peter lind: tak for svar jeg tror det lykkedes at løse differentialligningen.

AMelev: Vil normalvis også benytte mit CAS-værktøj men vil så vidt muligt gerne lære at løse det i hånden, da jeg gerne vil lære matematikken og ikke ''kun'' lære at komme tal i en computer ;-). jeg har rettet min profil til ''universitetet'' da jeg læser adgangskursus til ingeniøruddannelserne. 


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.