Matematik

Tegn graf for f(x)

23. februar 2019 af AnOp - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg sidder med en matematik opgave, som jeg er lidt forvirret over. 

Jeg vedhæfter et billede af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2019 af AMelev


f1(x) = x, x > 1 og f2(x) = x - 1 for x ≤ 1 Tegn de to grafer i samme koordinatsystem. Ved x = 1 indsætter du en åben bolle for enden af f1-grafen (da x = 1 ikke er med) og en lukket bolle ved enden af f2-grafen (da x = 1 hører til der.

f(1) = f2(1), da det er den delfunktion, x = 1 hører til.

Løs ligningerne f1(x) = -3 og f2(x) = -3 og tjek, om løsningerne hører til i de respektive definitionsmængder. Tjek for en sikkerheds skyld på grafen.


Skriv et svar til: Tegn graf for f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.