Matematik

Sandsynlighedsregning

07. marts 2019 af Etimad (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en opgave som jeg virkelig har prøvet at løse, men kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg skal gøre. Hvis nogen havde en idé vil det være skønt! 
Opgaven lyder: 

Vi antager et der er lige stor sandsynlighed for, at et nyfødt barn er en pige eller en dreng. Et forældrepar ønsker at få 5 børn, og vi ser bort fra den mulighed at parret får tvillinger. 

a) Hvad er sandsynligheden for, at parret får 2 drenge? 
b) Hvad er sandsynligheden for, at parret får højst 2 drenge?
c) Hvad er sandsynligheden for, at parret får mindst 2 drenge?

Tak på forhånd :-)  


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2019 af janhaa

a)P(X=2)=\binom{5}{2}*0,5^2*0,5^3=0,313


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2019 af AMelev

X = antal drenge 
X~b(5,50%)

b) P(X ≤ 2)

c) P(X ≥ 2)

Benyt dit CAS-værktøj til at beregne værdierne. 
P(X ≥ 2) kan også beregnes som 1 - P(X ≤ 1)


Svar #3
07. marts 2019 af Etimad (Slettet)

Tak for hjælpen begge to, det var meget brugbart :-)

Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.