Matematik

Andengradsligninger

09. marts 2019 af Havannah123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der en der kan hjælpe mig med at forstå hvad jeg skal i følgende opgave: 

En jordejer har et 5000 m2 stort areal, som skal udstykkes til 4 lige store kvadratiske grunde, imellem grundende skal der være plads til grønne fællesarealer og et stisystem på i alt 1200 m2

1. Hvad bliver sidelængden af en grund? 

Ved ikke om det er rigtigt, men tænker man først skal finde sidelængderne på det 5000 m2 store areal først:

5000 = 2x + 2y 

5000 - 2x = 2x -2x + 2y

5000 -2 = 2y

5000/2 -2x/2 = 2y/2

2500-x = y (altså mit udtryk for y) 

Ved ikke om det er den rigtige fremgang, men er gået i stå


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2019 af ringstedLC

Der mangler et x i tredje linje. OG du kan ikke løse én ligning med to ubekendte. Desuden har du opstillet et udtryk for omkredsen, ikke arealet:

\begin{align*} Areal &= 4\cdot sidel\ae ngde^2+stier\\ Areal &= 4x^2+1200\;,\;x=sidel\ae ngde \\ x &= \;?\;m \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2019 af peter lind

Først skal du trække 1200m2 fra til fællesarealer og stisystem

Derefter skal du dele resultatet med 4 så du får arealet af en grund

Arealet af en kvadratisk grund med sidelængden x er x2 så derefter skal du uddrage kvadratroden af resultatet


Svar #3
09. marts 2019 af Havannah123 (Slettet)

#2

Først skal du trække 1200m2 fra til fællesarealer og stisystem

Derefter skal du dele resultatet med 4 så du får arealet af en grund

Arealet af en kvadratisk grund med sidelængden x er x2 så derefter skal du uddrage kvadratroden af resultatet

Kan det så passe at resultatet for sidelængden af en grund er 30,82 m ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2019 af ringstedLC

Prøv at sætte resultatet ind i ligningen i #1


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.