Matematik

Græskar kugleformede

10. marts 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Halløj! Jeg sidder med denne opgave og kan ikke helt finde ud af hvordan man løser den. Håber I kan hjælpe:). 

Vedhæftet fil: Opgave 5.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2019 af mathon

a)


          \small \small \begin{array}{lrclcl} &0.0060\cdot r^{2.6657}&=&40\\\\ &r&=&\left (\frac{40}{0.0060} \right )^{\frac{1}{2.6657}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2019 af mathon

    

          \small \begin{array}{lrclcl} &\small v(r)&=&0.0060\cdot r^{2.6657}&\textup{er en potensfunktion}\\ \textup{hvor der g\ae lder:} &F_y&=&{F_x}^a\\\\ &1+r_y&=&\left (1+r_x \right )^a\\\\ &1+r_y&=&1.10^{2.6657}=1.289\\\\ &r_y=\frac{p_y}{100}&=&0.289\\\\ &p_y&=&28.9\% \end{array}

           \small \small \small \textup{N\aa r radius for\o ges med 10}\%\textup{, for\o ges v\ae gten med 28.9}\%.


Svar #4
10. marts 2019 af NW12

Tusind tak!:)


Skriv et svar til: Græskar kugleformede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.