Fysik

Bevægelse med luftmodstand

12. marts 2019 af frederasmussen - Niveau: B-niveau

Søger hjælp til opgave b, på forhånd mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Første delspørgsmål:

Dråben falder med konstant hastighed 8 m/s. På 5 sekunder tilbagelægger den strækningen 8 m/s * 5 s = 40 m.

Andet delspørgsmål:

Her er problemet at hastigheden ikke er konstant. Før brugte vi formlen

Δx = v * Δt  (ved konstant v)

men når nu v er en funktion af t, så skal vi bruge den generelle formel

Δx = ∫ v(t) * dt

Med andre ord skal du finde arealet under grafen i intervallet t=0 til t=5 sekunder.

Prøv at dele arealet op i nogle simple geometriske figurer og regn så deres arealer sammen.


Skriv et svar til: Bevægelse med luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.