Matematik

Tegn område

13. marts 2019 af Sejensscience - Niveau: A-niveau

Jeg har fået en følgende opgave stillet:


Svar #1
13. marts 2019 af Sejensscience

Jeg har selv prøvet at løse den men jeg er ikke sikker på at jeg er inde på det rigtige. Jeg har tegnet en plan med f(x,y)=2 og så tegnet en funktion y=x^2+1 i 3d plan. Så tænker jeg det er området under planen f(x,y)=2 ned til planen g(x,y)=0 og afgrænset af y=x^2+1? Som jeg har prøvet at illustrere på vedhæftede tegning


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2019 af peter lind

Det er det åbne område y<x2+1 altså det åbne område der ligger over parablen y = x2+1


Svar #3
13. marts 2019 af Sejensscience

Så bare som følgende skitse (Altså gælgende for hele R)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2019 af peter lind

ja


Svar #5
13. marts 2019 af Sejensscience

Nå ja giver meget god mening. Tror bare jeg overkomprimerede det lidt. Tak for svaret

Svar #6
18. marts 2019 af Sejensscience

Hej Peter Lind. Jeg er lidt i tvivl igen. Jeg tænker måske det er området under y = x^2+1 i stedet for området over y = x^2+1. Jeg har skrevet funktionen ind i Maple og så leget lidt med at finde funktionsværdien i forskellige punkter og da får jeg funktionsværdien f(x,y)=2 for punkter der ligger under y = x^2+1??


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2019 af oppenede

#2

Det er det åbne område y<x2+1 altså det åbne område der ligger over parablen y = x2+1

Under parablen, og over x-aksen, da der også står 0<y i opgaven.


Svar #8
18. marts 2019 af Sejensscience

Så giver det bedre mening. Tak


Skriv et svar til: Tegn område

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.