Fysik

gitterafstanden

19. marts 2019 af fayyd - Niveau: C-niveau

hej

hvordan man kan svar på det sprøsmål:)

Et gitter har 1,1*10^3  linjer pr. mm. Beregn gitterafstanden og husk enheden i svaret


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2019 af peter lind

1/(1,1*10-3) mm


Svar #2
19. marts 2019 af fayyd

anden sprøsmål 
 

Du sender lys igennem et gitter med  [200]  linjer pr. mm. Det giver  anledning til en afbøjning på  [40.8] [degree]  i  [femte]  orden.

Bestem bølgelængden af lyset


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2019 af peter lind

Gitterligningen siger at d*sin(40,8º) = 5*λ


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2019 af mathon

        \small d=\frac{1\; mm}{1.1\cdot 10^3}=\frac{10^6\; nm}{1.1\cdot 10^3}=909.09\; nm

        \small \small \lambda =\frac{(909.09\; nm)\cdot \sin\left (40.8\degree \right )}{5}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2019 af peter lind

#4 Gitteret har 200 lijer pr mm


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2019 af mathon

        \small d=\frac{1\; mm}{200}=\frac{10^6\; nm}{200}=5000\; nm

        \small \lambda =\frac{(5000\; nm)\cdot \sin\left (40.8\degree \right )}{5}=\left ( 1000\; nm \right )\cdot \sin(40.8\degree)


Skriv et svar til: gitterafstanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.