Fysik

bremsning

21. marts 2019 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

Hvordan skal jeg beregne hastigheden ved bremsnini c)?

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: bremsning opgave.png

Svar #1
21. marts 2019 af Stjerneskud2016

mine beregninger

Vedhæftet fil:bremsning beregninger.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2019 af mathon

a)
    For konstant acceleration g
    gælder:
                              \small \small 2\cdot g\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2

                              \small \small \Delta s=\frac{v^2-{v_0}^2}{2\cdot g}\qquad v_0=0\qquad v=26.1111\; \tfrac{m}{s}

                              \small \Delta s=\frac{\left (26.111\tfrac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left (9.82\; \tfrac{m}s{} \right )}=34.71\; m


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2019 af mathon

b)
     Newtons 2. Lov:

                              \small \small F=m\cdot g=\left ( 78\; kg \right )\cdot \left ( 9.82\; \tfrac{m}{s^2} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2019 af mathon

c)
     Tidberegning:
                          \small t_1=\sqrt{\frac{2\cdot \Delta s}{g}}

                          \small \small t_2=\frac{v_0-v}{4g}\qquad v=0

                          \small t=t_1+t_2


Skriv et svar til: bremsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.