Matematik

f(x) opgave

22. marts 2019 af Emmaline15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet filen med opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2019 af ringstedLC

og hvad er problemet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2019 af mathon

             \small f(0)=14\cdot 1.023^0=14\cdot 1=14

\small \textup{I \aa r 2000 (0 \aa r efter \aa å 2000) er befolkningen 14 mio.}

Den årlige relative befolkningstilvækst:

            \small \small r=\frac{p}{100}=\frac{f(x+1)-f(x)}{f(x)}=\frac{f(x+1)}{f(x)}-1\qquad \qquad \textup{p er den procentiske v\ae kst}

            \small \frac{p}{100}=\frac{14\cdot 1.023^{x+1}}{14\cdot 1.023^x}-1=1.023-1=0.023

            \small p=0.023\cdot 100=2.3\%


Skriv et svar til: f(x) opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.