Matematik

Logaritmepapir

26. marts 2019 af MariaBz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er formålet med enkelt logaritmiskpapir? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2019 af PeterValberg

På enkeltlogaritmisk papir vil grafen for en eksponentiel sammenhæng være en ret linje.
Se eventuelt video nr. 17 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2019 af mathon

Det er altid praktisk med rette linjer - fordi det er 'nemt'.

På enkeltlogaritmisk papir bliver grafen for en eksponentiel funktion en ret linje:

du har:
                     \begin{array}{lrclll} &y&=&b\cdot a^x\\\\ &\log(y)&=&\log(a)x+\log(b)\\\\ \textup{ofte noteret:}\\&Y&=&Ax+B&\textup{hvor STORT bogstav er logaritmen til det tilsvarende lille bogstav} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2019 af Eksperimentalfysikeren

På dobbeltlogaritmisk papir bliver y = a xb til log(y) = log(a) + b log(x) svarende til z = k + h*w, altså en ret linie.Bemærk at liniens hældningskoefficient er eksponenten i den oprindelige ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2019 af Eksperimentalfysikeren

Frekvenskaraktristikker for lydforstærkere og lignende afbildes på dobbeltlogaritmisk papir så alle oktaver er lige lange og lydstyrker angives som de høres, nemlig logaritmisk. Det sanseindtryk, man får er stort set logaritmen af den fysiske lydintensitet.


Skriv et svar til: Logaritmepapir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.