Fysik

Nogen der kan hjælpe med denne opgave :)

03. april 2019 af martinsj123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Giv et skøn for rumfanget af jeres lokale.

Beregn stofmængden af luften i lokalet ved at indsætte passende værdier for tryk og temperatur.

Den gennemsnitlige molmasse for atmosfærisk luft er  [\unit[0,29]{\frac{kg}{mol}}]  måske tabel henvisning XXX. Beregn massen af luften i jeres lokale.

Målene for mit klasse lokale e: Længde: 9,60m Højde: 3,38m Bredde: 8,80m


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2019 af Eksperimentalfysikeren

Rumfanget fås af længde gange bredde gange højde.

Brug, at nRT=PV til at finde n.

Gang molmassen med n, så har I den samlede masse.

PS se lige efter, om den opgivne molmasse er korrekt. Jeg tror, der er en kommafejl.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2019 af oppenede

Giv et skøn for rumfanget af jeres lokale.

Afrund f.eks. længden op til 10 (dvs. 0.40 op).
Afrund højden ned til 10/3 (ca. 0.05 ned, som ca. modsvarer 0.15 af de 0.40, pga. tallenes størrelsesforhold)
Nedjuster bredden med de resterende 0.25 til 8.55.

Dermed bliver det
   10*10/3*8.55 = 855/3 = 300 - 45/3 = 285
bortset fra den upræcise afrunding.


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe med denne opgave :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.