Matematik

Hjælp

03. april 2019 af MariaJK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvem kan hjælpe med denne


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2019 af oppenede

Dit andengradspolynomium er givet på formen
   f(x)=a(x-r_1)(x-r_2)

Hvor r_1=1 og r_2=-3 i det konkrete tilfælde.

Toppunktets førstekoordinatet er gennemsnittet af disse, dvs. xT = -1, da parabler er symmetriske.

Toppunktets andenkoordinat er derfor f(-1)=a(-2)(2)=-4a, dvs. a = 2/4.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2019 af peter lind

Toppnktet er midt imellem 1 og -3. Sæt det ind i ligningen og sæt resutatet =-2


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2019 af mathon

        \small f(x)=a(x-1)(x+3)=ax^2+2ax+(-3a)

        \small x_T=\frac{1+(-3)}{2}=-1

        \small \small y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2

        \small y_T=-3a-a\cdot (-1)^2=-2

                     \small -4a=-2

                     \small a=\frac{1}{2}


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.