Matematik

sinv=0,3182

06. april 2019 af Ryder - Niveau: B-niveau

Hej derude,

Jeg er igang med en aflevering og en af opgaverne lyder således sinv=0,3182

Jeg prøvede at regne den med inverse sinus så ligning lyd som følgende sin^-1(0,3182) = 0,3238 

Hvilket jeg ikke tænker er rigtig, derefter lavede jeg min lommeregner om til grader istedet for radianer og stillede ligning op sin^-1(0,3182)= 18,55

Det hele har bare gjort mig ekstrem forvirret og hvis nogle har en ide til hvordan man kunne løse den ville det være fantastisk.

Tak på forhånd

-Ryder


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2019 af OliverHviid

Vinklen v i grader er lig sin-1(0,3182)=18,55 grader


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2019 af mathon

 \small \sin(v)=\sin(180\degree-v)=0.3238

                   \small \small \begin{array}{rclllllrc} v=\sin^{-1}(0.3182)=18.55\degree&&&&&180\degree-v&=&18.55\degree \\\\ v&=&\left\{\begin{array}{lllll} 18.55\degree+p\cdot 360\degree\\161.45\degree+p\cdot 360\degree&p\in \mathbb{Z} \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2019 af ringstedLC

"og en af opgaverne lyder således sinv=0,3182" er ikke en opgave, men et udtryk.

Hvis opgaven lyder: Bestem v:

\begin{align*} \sin(v) &= 0.3182\Downarrow \\ v &= \sin^{-1}(0.3182)\Downarrow \\ v &= 0.3238 \end{align*}

Hvor resultatet er i radianer fordi længden af buestykket mellem vinkelbenene forlanges.

Hvis opgaven lyder: Bestem v i grader:

\begin{align*} \sin(v) &= 0.3182 \Downarrow \\ v &= \sin^{-1}(0.3182) \Downarrow \\ v=18.55^{\circ} &\vee v=180^{\circ}-18.55^{\circ}=161.45^{\circ} \end{align*}

Hvor resultatet er i grader fordi vinklen mellem vinkelbenene forlanges. Det vil her være en fejl at undlade at sætte " º " som enhed.

Læg mærke til at der ved "vinkel" er to resultater, hvorimod der ved "radianer" kun er ét resultat.

Det korrekte svar afhænger altså af, hvad der forlanges.

I en "omvendt" opgave; ex. "v = 1, bestem sin(v)" skal v læses som radianer, da der ikke er angivet nogen enhed.


Svar #4
06. april 2019 af Ryder

Mange tak for svarene derude, men der står jeg skal løse funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2019 af ringstedLC

#4: Spørg så vi kan svare. Eller vedhæft et billede af opgaven.


Svar #6
06. april 2019 af Ryder

#5

#4: Spørg så vi kan svare. Eller vedhæft et billede af opgaven.

Her er et billede af opgaven

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2019 af OliverHviid

Jamen du har jo allerede fået svaret på opgaven. v=18,55 grader     ∨     v=161,45 grader


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. april 2019 af ringstedLC

#6: Indrømmet, det er en ynkelig opgaveformulering.

Du svarer:

v=0.3238\vee v=18.55^{\circ}\vee v=161.45^{\circ}

incl. mellemregningerne i #3 for at helgardere dig.


Skriv et svar til: sinv=0,3182

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.