Matematik

Reduktion med bogstaver

07. april 2019 af mariestuart - Niveau: 8. klasse

Hej - vi skal have national test i morgen, og i den forbindelse er jeg blevet lidt i tvivl:

a + 2 + 4a + 1 = 5a + 3

3a * 4 = 12a

a * 3 = 3a

Det er lidt tid, siden jeg sidst har kigget på reduktion med bogstaver, så det kunne være dejligt, hvis nogen kunne bekræfte dette. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Det ser rigtigt ud.


Svar #2
07. april 2019 af mariestuart

Tak!


Svar #3
07. april 2019 af mariestuart

Jeg har lige et spørgsmål til: 

Hvis n er 3:

2n2 = 18

Eller

2n2 = 36.

Og hvad bliver 1, hvis man opløfter det i 2? Altså 12

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2019 af StoreNord

1² = 1*1 = 1

1¹ =1

1° =1

Her du ikke en lommeregner?


Svar #5
07. april 2019 af mariestuart

Jeg havde ikke helt glemt, at man også kunne opløfte der. Så må den anden jo være 18. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Når der står 2n2, så skal du først opløfte n i anden og så bagefter gange med 2. Altså

2 * 32 = 2 * 9 = 18

Hvis du gerne vil gange med 2 først og så opløfte i anden bagefter, så skal du skrive det som (2n)2.


Svar #7
07. april 2019 af mariestuart

Okay - tak!

Så 4a * 5 = 20a

Men hvad hvis det eksempelvis var:

4a * 5a

Ville summen så stadig være 20a?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2019 af Capion1

# 7
4a·5a = 4·a·5·a = 4·5·a·a = 20·a2 = 20a2    gangetegnet behøver vi ikke her.
Det er ikke en sum men et produkt, da vi kun har brugt gangetegn.


Svar #9
07. april 2019 af mariestuart

Oh, okay! Jeg studsede også lidt over det med summen. 

Det sidste jeg har er noget med første og tredje kvartil. Jeg har kigget lidt på google, men har ikke rigtig fundet noget, som var til at forstå. 

Hvis jeg nu for eksempel havde en talrække som:

1 2 3 4 4 7 9 11 12

Så ville fire jo være medianen, men hvad ville være første og tredje kvartil? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. april 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Medianen er det midterste tal. Hvis antallet af observationer er lige, så er medianen gennemsnittet af de to midterste tal.

1 2 3 4 4 7 9 11 12

Første og tredje kvartil findes som medianerne af de to halvdele af talfølgen. Hvis der som her er et ulige antal observationer, så smider man det midterste tal væk.

1. kvartil er altså her medianen af talfølgen

1 2 3 4

som er (2+3)/2 = 2,5

3. kvartil er medianen af

7 9 11 12

som er (9+11)/2 = 10


Svar #11
08. april 2019 af mariestuart

Tak for hjælpen! (:


Skriv et svar til: Reduktion med bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.