Matematik

lego

08. april 2019 af nybruger123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Udviklingen i lego´s udvalg af forskellige minifigurer kan beskrives med modellen 

f(x)=56*1,067^x

hvor f(x) er antallet af forskellige minifigurer, og x er antal efter 1980

a) hvilket år kom antallet af forskellige minifigurer over 200?

b) hvad fortæller tallet 56 om lego´s udvalg af minifigurer?

c) hvor mange procent vokser antallet af forskellige minifigurer i løbet af en 5-årsperiode?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2019 af mathon

a)
      \small \begin{array}{llll} 200=56\cdot 1.067^x\\\\ 1.067^x=\frac{200}{56}\\\\ \log(1.067)\cdot x=\log\left ( \frac{200}{56} \right )\\\\ x=\left \lfloor \frac{\log\left ( \frac{200}{56} \right )}{\log(1.067)} \right \rfloor=19 \end{array}

      I år 1980+19 = 1999 kom antallet af forskellige minifigurer over 200.


Svar #2
08. april 2019 af nybruger123456 (Slettet)

okay tak

mangler bare c nu


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. april 2019 af mathon

c)
           \small p=\left (1.067^5-1 \right )\cdot 100


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2021 af susu2810

er der nogen der har svaret på spg b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2021 af bruger2003

b) 

Når du kender formlen y = b · ax  Så ved vi at b er begyndelsesværdien og a er fremskrivningsfaktoren, derfor ved vi ud fra det, at 56 er begyndelsesværdien. (fordi 56 står på b's plads i formlen) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2021 af adam64

hvordan er mellemregningen til c) altså hvordan ved du hvad du skal skrive


Skriv et svar til: lego

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.