Matematik

Differenstialregning

09. april 2019 af kathrinestobiasen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan give noget hjælp med denne og meget gerne en beskrivelse af fremgangsmåden man udregner den på. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2019 af mathon

                 \small f(x)=4x^5-x^{\frac{1}{5}}

                 \small f{\, }'(x)=4\cdot 5x^{5-1}-\tfrac{1}{5}x^{\frac{1}{5}-1}=20x^4-\tfrac{1}{5}x^{-\frac{4}{5}}=20x^4- \frac{1}{5\sqrt[5]{x^4}}


Svar #3
09. april 2019 af kathrinestobiasen (Slettet)

Tak, men hvordan kommer du frem til det? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2019 af mathon

                 \small \small f(x)=\sqrt[3]{x}+\sqrt[4]{x^3}

                 \small f(x)=x^{\frac{1}{3}}+x^{\frac{3}{4}}

                 \small f{\, }'(x)=\tfrac{1}{3}x^{\frac{1}{3}-1}+\tfrac{3}{4}x^{\frac{3}{4}-1}

                 \small f{\, }'(x)=\tfrac{1}{3}x^{-\frac{2}{3}}+\tfrac{3}{4}x^{-\frac{1}{4}}

                 \small f{\, }'(x)=\tfrac{1}{3\sqrt[3]{x^2}}+\tfrac{3}{4\sqrt[4]{x}}


Skriv et svar til: Differenstialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.