Matematik

f(x,y)=1/3+x^3+1/2y^2-x-y

10. april 2019 af mindthemath (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen f er gived ved forskriften.

f(x,y)=1/3 x^3 + 1/2 y^2 -x-y

a. Bestem de stationære punkter ved at løse ligningerne f',(x,y)=0 og f',(x,y)=0 som to ligninger med to ubekente med CAS.

b. Bestem arten af de stationære punkter.

Håber nogen vil hjælpe.. Især med opg 1 :) 
Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2019 af Nabla

a) Her skal du løse ligningerne:

\small \frac{\partial}{\partial x} f(x,\ y) = 0
og
\small \frac{\partial}{\partial y} f(x,\ y) = 0

Så hvis du ikke allerede har gjort det, vil dit første trin være at bestemme de partielle afledede med hensyn til henholdsvis x og y.

(Hvilket CAS-værktøj bruger du forresten? Det er ret vigtigt at vide, hvis det skal være muligt at guide dig i det specifikke værktøj :))


Svar #2
10. april 2019 af mindthemath (Slettet)


Svar #3
10. april 2019 af mindthemath (Slettet)

#1

a) Her skal du løse ligningerne:

\small \frac{\partial}{\partial x} f(x,\ y) = 0
og
\small \frac{\partial}{\partial y} f(x,\ y) = 0

Så hvis du ikke allerede har gjort det, vil dit første trin være at bestemme de partielle afledede med hensyn til henholdsvis x og y.

(Hvilket CAS-værktøj bruger du forresten? Det er ret vigtigt at vide, hvis det skal være muligt at guide dig i det specifikke værktøj :))

Jeg bruger Ti-Nspire og maple, skal jeg bare definere ligningen og sætte den = 0?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. april 2019 af Nabla

Jeg kan kun udtale mig om Maple - jeg har personligt aldrig brugt Nspire.

Jep, hvis du vil gøre det i ét trin, kan du bare skrive:
Eksempel på løsning i Maple.

Det bør gerne spytte to løsninger ud. For læselighedens skyld, kan det selvfølgelig være en god idé at dele det op på flere linjer :)


Svar #5
10. april 2019 af mindthemath (Slettet)

ved 

d/dx får jeg = x^2-1

d/dy = y-1

Er det rigtigt?

Mvh


Svar #6
10. april 2019 af mindthemath (Slettet)

#4

Jeg kan kun udtale mig om Maple - jeg har personligt aldrig brugt Nspire.

Jep, hvis du vil gøre det i ét trin, kan du bare skrive:
Eksempel på løsning i Maple.

Det bør gerne spytte to løsninger ud. For læselighedens skyld, kan det selvfølgelig være en god idé at dele det op på flere linjer :)

Prøver lige maple, og ser mine svar :) 


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. april 2019 af Nabla

Det er helt korrekt!


Svar #8
10. april 2019 af mindthemath (Slettet)

#7

Det er helt korrekt!

Tusind tak, god aften! :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2019 af Nabla

Jeg går ud fra, du har styr på den sidste del? :)

God aften til dig også!


Skriv et svar til: f(x,y)=1/3+x^3+1/2y^2-x-y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.