Matematik

Andengradsligninger

12. april 2019 af MariaBz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et problem med at forstå hvad b er i en andengradsligning. Jeg troende at b var hældningen på grafen, men det er det ikke, så hvad angiver b præcist og pædagogisk? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2019 af mathon

Du har
                   \small f(x)=ax^2+bx+c

                    \small f{\, }'(x)=2a\cdot x+b

\small \textup{specifikt i punktet (0,c):}
                    \small \small f{\, }'(0)=2a\cdot 0+b=b

\small b\textup{ er tangentens h\ae ldningskoefficient i (0,c).}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2019 af PeterValberg

Et eksempel:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.