Matematik

Gaffelfunktioner

13. april 2019 af mikkel1232 - Niveau: C-niveau

Hej studieportalen

Jeg sidder lige nu med en opgave fra Vejen til matematik AB1+C

Her skal jeg tegne en gaffelfunktion ud fra følgende oplysninger:

En bogtrykker har følgende prispolitik for trykning af bøger på 128 sider:

1. Et startgebyr på 800 kr

2. Op til og med 100 stk.: 50 kr. pr. bog

3. Over 100 stk. og op til 400: 30 kr. pr. bog

4. Over 400 stk.: 20 kr. pr. bog

Ud fra disse oplysninger skal jeg opstille en gaffelfunktion, og efterfølgende tegne grafen for f.

Men her er jeg dsv ikke på hjemmebane og ved ikke helt hvordan jeg skal gribe opgaven an.

Håber der er nogen der vil hjælpe!!

På forhånd tak

VH mikkel


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2019 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= \left\{\begin{matrix}50x+800\;,\;0\leq x\leq100\\ \\ \end{matrix}\right. \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2019 af StoreNord

Du kan kikke på denne her foreløbig: Syntaksen står i den grønne tekstboks.Skærmbillede fra 2019-04-13 18-25-30.png


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2019 af AMelev

Hvordan, du konkret gør, afhænger af, hvilket CAS-værktøj, du bruger.


Skriv et svar til: Gaffelfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.