Matematik

hjælp

16. april 2019 af seheryil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg søger hjælp i at finde vinklerne v1 og v2 når den opfylder sin(v) =0.8 

Og Vinklerne v1 og v2 når den opfylder tan(v)= 0.8

Forklar det gerne til mig

TUSIND TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2019 af peter lind

Det er noget du slår op på dit CAS værktøj


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2019 af StoreNord

Men somme tider er der 2 løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2019 af mathon

                         \small\begin{array}{rcllllllrcl} \sin(v)&=&\sin(180\degree-v)&=&0.8\\\\v&=&\sin^{-1}(0.8)&& \textup{eller}&& 180\degree-v&=&\sin^{-1}(0.8)\\\\ v&=&53.13\degree)&& \textup{eller}&& 180\degree-53.13\degree&=&126.87\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2019 af mathon

            \small \small\begin{array}{rcllllllrcl} \tan(v)&=&\tan(v+180\degree)&=&0.8\\\\v&=&\tan^{-1}(0.8)&& \textup{eller}&& v+180\degree&=&\tan^{-1}(0.8)\\\\ v&=&38.66\degree&& \textup{eller}&& 53.13\degree+180\degree&=&218.66\degree&\textup{som ikke er aktuel} \end{array}


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.