Matematik

Hjæælp:(

27. april 2019 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg er igang med en opgave men ved ikke hvordan jeg skal lave den:( Kan nogen hjælpe mig med disse opgaver og fortæller mig hvordan jeg skal lave dem? (tjek billag) 

Tak på forhånd:)

Vedhæftet fil: billag.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2019 af AMelev


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2019 af AMelev

Jeg går ud fra, at det er en regulær terning, så sandsynligheden for hver side er 1/6.

a) Da der er 2 blå sider er P(Blå) = 1/6 + 1/6 = 1/3

X = Antal Blå. X ~ b(20,1/3)
b) Benyt formlen i din formelsamling eller dit CAS-værktøj til at beregne P(X = 6)

c) Benyt dit CAS-værktøj til at beregne P(X ≥ 6) (= 1-P(X ≤ 5))


Svar #3
28. april 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Hvilken formel bruger du i opgave a?:)


Svar #4
28. april 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

er det noget med permutationer?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. april 2019 af AMelev

Almindelig sandsynlighedsregning. Hvis det er en regulær terning er sandsynligheden for hver side er 1/6.
Da der er to blå sider, er det enten den ene blå side eller den anden blå side. "Enten-eller: +", så P(Blå side) = 1/6 + 1/6.
Du kan også argumentere med, at der er 2 blå sider ud af 6, så P(Blå) = 2/6 = 1/3.


Svar #6
28. april 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

sidste spørgesmål:) hvordan skriver man det ind i IT-Nspire i opgave b og c? det virker ikke ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. april 2019 af AMelev

b) binompdf(20,1/3,6)                                                                         pdf beregner X = ...

c) binomcdf(20,1/3,6,20) eller 1-binomcdf(20,1/3,5)                           cdf beregner X  ...


Skriv et svar til: Hjæælp:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.