Matematik

Potensfunktioner

01. maj 2019 af katrine0108 - Niveau: B-niveau

Hjælp til denne opgave, hvilken formel? og hvad skal sættes ind hvor og hvorfor?

Bestem regneforskriften for den potensfunktion hvor der gælder: f(x) vokser med 24% når x falder med 8% og grafen går igennem punktet (2,6)

Tak på forhånd :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2019 af mathon

           \small 1+r_y=(1+r_x)^a

           \small \log(1+r_y)=\log(1+r_x)\cdot a

           \small a=\frac{\log(1+r_y)}{\log(1+r_x)}

           \small a=\frac{\log(1+0.24)}{\log(1+(-0.08))}

           \small y=b\cdot a^x

           \small 6=b\cdot a^2

           \small b=\frac{6}{a^2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2019 af mathon

korrektion

           \small y=b\cdot x^a

           \small 6=b\cdot 2^a

           \small b=\frac{6}{2^a}


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.