Matematik

Gaffelforskrift

01. maj 2019 af az97 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med opg. C, D og E. Er der nogle der kan hjælpe? Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. maj 2019 af peter lind

c) f(x) = resultatet fra a for x ∈ [A;B]

   f(x) = resultatet fra b for x ∈[B;D]

d) Brug dit CAS værktøj

e) Undersøg om fra venstre og fra højre er den samme


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. maj 2019 af peter lind

Ændring til første linje i c) Isoler y i opgve a) og sæt f(x) = det fremkomne for x ∈ [A;B]


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. maj 2019 af mathon

             \small \small f(x)=\left\{\begin{array}{llll}f_1(x)=7.5+\sqrt{4.25-x^2}&\textup{for } x\in\left [ -2;2 \right ]\\f_2(x)= \tfrac{1}{2}x^2-6x+18&\textup{for } x\in \left [ 2;9 \right ] \end{array} \right.

             \small f_1(2)=f_2(2)=8

             \small f_1{\, }'(2)=f_2{\, }'(2)=-4


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. maj 2019 af MatHFlærer

Opg C+E læs hhv. #2 og #3 samt tidligere delopgaver, dvs. opg A og B.

Opg D: (Bruger du Maple?)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2019 af mathon

#0
BEMÆRK:
                   \small \sqrt{4.25-x^2}=\sqrt{\frac{17}{4}-\frac{4}{4}x^2}=\sqrt{\frac{1}{4}\left ( 17-4x^2 \right )}=\sqrt{\left (\frac{1}{2} \right )^2\left ( 17-4x^2 \right )}=\frac{1}{2}\sqrt{17-4x^2}


Svar #7
02. maj 2019 af az97 (Slettet)

#5

Opg C+E læs hhv. #2 og #3 samt tidligere delopgaver, dvs. opg A og B.

Opg D: (Bruger du Maple?)

Kender du ligningen for grafen f?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2019 af MatHFlærer

#7
#5

Opg C+E læs hhv. #2 og #3 samt tidligere delopgaver, dvs. opg A og B.

Opg D: (Bruger du Maple?)

Kender du ligningen for grafen f?

Jeg har skrevet forskriften, som du kan se på billedet. 


Skriv et svar til: Gaffelforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.