Matematik

f(x)

02. maj 2019 af Teriperry - Niveau: B-niveau

har virkelig brug for hjlælp:)'

i en model for dyrkning af en bestemt kornsort kan sammenhlngen mellem fortjenesten og mngden af tilført kunstgødning beskrives ved funktionen

f(x)=26400*x/x+1 -2350*x+12000

hvor f(x) er fortjenesten (målt i kr. pr. hektar), og x er mængden af tilført kunstgødning (målt i tons pr, hektar)

a) tegn grafen for f (har jeg gjort)

b) benyt modellen til at bestemme fortjenesten, hvis der ikke tilføres kunstgødning.

det oplyses, at grafen for f har netop enn vandret tangent i intervalet [0;10].

røringspunktet for denne tangent kaldes p.

c)bestem koordinatsættet til p, og gør rede for, hvad det fortæller om fortjenesten


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2019 af Capion1

b)     f (0)
c)     f '(x0) = 0 for x0 = ...         mængden x0 af kunstgødning gør fortjensten f (x0) maksimal


Skriv et svar til: f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.