Matematik

Hældningsvinklen

02. maj 2019 af az97 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med at lave opg. a? Jeg kan overhovedet finde ud af den. Jeg ved godt at man bestemmer hældningsvinklen ved tan(v)=a. Det giver bare ikke mening i mit hoved. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2019 af oppenede

Hældningstallet a er hvor meget y vokser (svarende til modstående katete) når x vokser med 1 (svarende til hosliggende katete). Tilmed har du en ret vinkel, da x-retningen og y-retningen er vinkeltrette.

Fra trigonometri har du at i en retvinklet trekant gælder:   tan(v) = mod / hos = a / 1 = a

Vedhæftet fil:Untitled.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2019 af AMelev

Hvad er det, der ikke giver mening i dit hoved?
Er det, at formlen gælder? I givet fald brug tan-reglen for retvinklede trekanter på Tegningen i #1.
Er det, hvordan du betemmer v ud fra formlen? I givet fald skal du tage tan-1 på begge sider, så du får
v = tan-1(a). Hvordan konkret gør det afhænger, hvilket CAS-værktøj, du benytter.


Skriv et svar til: Hældningsvinklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.