Matematik

Opgave procent regning

05. maj 2019 af Leganajnat (Slettet) - Niveau: C-niveau
"På grund ad omkostninger stiger en være med 30% efterfølgende gives der til udsalg 20%rabat. Varen koster nu 1560kr. Hvad var varens oprindelige pris? (2decimaler) der bruges formlen s = b × (1+r)

Jeg kan ikke lige se, hvad jeg gør forkert. Vil gerne se jeres forslag til denne opgave. Gerne med hele udregning, så jeg kan forstå hvor det er gået galt for mig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2019 af StoreNord

-


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2019 af janhaa

1560 = x*1,3*0,8

x = 1500 (kr)


Svar #3
05. maj 2019 af Leganajnat (Slettet)

Resultatet er korrekt, men forstår på ingen måde, hvordan der er nået frem til det. Hvor kommer de 0,8 fra?

Brugbart svar (1)

Svar #4
05. maj 2019 af ringstedLC

#3: 0.8 = 1 - 0.2

Hvis du vil stille opgaven op som procentregning:

\begin{align*} \text{Nupris}: &= 1560 \\ \text{F\o rpris}: &= 1560\cdot \frac{100\%}{(100-20)\%}= 1950 \\ \text{Gl. pris}: &= 1950\cdot \frac{100\%}{(100+30)\%}= 1500 \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Opgave procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.