Matematik

find radius r

10. maj 2019 af MarkRasm - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal finde radius r i denne opgave, når jeg ved at |BD|=12. Opgaven siger også, at |BD| ligger på vinkelhalveringslinjen for vinkel B og at vinkel B er 60 grader samt C er ret. Det er en opgave uden hjælpemidler.  


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2019 af janhaa

30, 60 , 90 triangle => 2r = 12

r = 6


Svar #2
10. maj 2019 af MarkRasm

hvordan ved du den er 2r

Hvad hvis det var en 40,50,90 triangle? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2019 af janhaa

#2

hvordan ved du den er 2r

Hvad hvis det var en 40,50,90 triangle? 

vinkel B er 60 grader samt C er ret.

dvs halve B er 30 grader


Svar #4
10. maj 2019 af MarkRasm

mange tak 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2019 af mathon

I en 30 - 60 trekant er hypotenusen det dobbelte af den mindste katete (som er modstående side til de 30°).


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2019 af AMelev

Du kan også bruge r = BD·sin(30º), hvis du kan huske, at sin((30º) = ½.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2019 af mathon

#2

                           \small \begin{array}{llll} \angle B=60\degree&r=12\cdot \sin\left(\frac{60\degree}{2}\right)&=6.00\\\\ \angle B=50\degree&r=12\cdot \sin\left(\frac{50\degree}{2}\right)&=5.07\\\\ \angle B=40\degree&r=12\cdot \sin\left(\frac{40\degree}{2}\right)&=4.10 \end{array}


Skriv et svar til: find radius r

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.